Huisreglement

 1. Het aantal personen zoals afgesproken bij boeking niet overschrijden!
 2. Verboden te roken in het huis. Gebruik de asbakken indien er buiten gerookt wordt. Geen sigarettenpeuken in het gras/op koer gooien. Extra schoonmaakuren zullen worden aangerekend indien er opruimwerk nodig is.
 3. BBQ: rooster reinigen na gebruik en as verwijderen. Indien de rooster/BBQ niet is gereinigd, zal een boete aangerekend worden van 25 euro.
 4. Gelieve de meubels niet te verplaatsen. Dit kan onnodige schade en slijtage van de meubels en vloeren tot gevolg hebben. De beheerder kan u extra kosten in rekening brengen indien meubels moeten worden teruggeplaatst. De meubels moeten met respect worden behandeld. Het is niet toegelaten om kinderen te laten springen in zetels of bedden.
 5. Geen ruimten of kasten, die met een sleutel afgesloten en dus voor privé-doeleinden bestemd zijn, openen.
 6. Niets in de toiletten, badkuipen, wastafels of andere afvoeren werpen (geen tampons, maandverbanden, luiers, inlegkruisjes). Verder geen milieuschadelijke schoonmaakmiddelen zoals chloor e.d., vetten en etensresten in de afvoer of in de toiletten werpen. Dit veroorzaakt ernstige verstoppingen!
 7. Gebruik altijd linnengoed op de bedden. Bij het vervuilen van het beddengoed zal de reinigingskost hiervan aangerekend worden (20 euro per stuk).
 8. Gebruik enkel hout van de gite in de open haard.
 9. Geen huisdieren toegelaten.
 10. Respecteer de tuin.
 11. Maak geen lawaai en houdt u aan de regel dat men na 22.00 uur 's avonds de rust dient te respecteren voor omwonenden.
 12. Signaleer eventuele onvolkomenheden direct aan het begin van het verblijf aan de beheerder, zodat u aan het eind van het verblijf niet aansprakelijk gesteld wordt. Meld eventuele ontstane schades aan het eind van het verblijf, zodat de beheerder het huis voor de volgende gasten in orde kan brengen. Schade wordt verrekend aan herstel- of nieuwkost vermeerderd met €50 kosten. De huurder verklaart zich hiermee akkoord om schadekosten te berekenen.
 13. De klant is zelf verantwoordelijk voor het betalen van wettelijke auteursrechten voor het afspelen van audio-visuele media gedurende zijn verblijf, ook als deze zouden worden afgespeeld op de installaties ter beschikking gesteld in de gite.
 14. Bij het verlaten van het huis:
  1. Woning bezemschoon achterlaten
  2. Speelgoed opbergen
  3. Donsdekens en kussens op de bedden leggen zoals bij aankomst.
  4. Vuilnisbakjes van badkamers leegmaken e. Vuilniszakken in garage opbergen.
  5. Glas en karton dient meegenomen te worden door de huurder. Het achterlaten van glas en karton wordt aangerekend aan 50 euro.
  6. Frigo’s/ovens moeten gereinigd worden door de huurder
  7. Verlies van sleutel = 50 euro
 15. De tijdstippen van het verlaten van het huis moeten strict worden gerespecteerd!
 16. De huisbewaarster kan gecontacteerd worden voor dringende zaken. Niet-dringende herstellingen (vb vervanging lampjes,...) zijn geen reden voor een komst van de huisbewaarster.
 17. Bij aankomst wordt het vertrekuur afgesproken met de huisbewaarster. Deze vertrekuren moeten vallen binnen de uren zoals afgesproken in het contract. 
 18. Bij het verlaten van de woning wordt er een controle uitgevoerd door de huisbewaarster. Het verlaten van de woning zonder afspraak en controle van de huisbewaarster betekent een automatisch akkoord met de bevindingen die onze huisbewaarster achteraf doet. Vb schade, extra schoonmaak,...